“Vjeran prijatelj pouzdana je zaštita, i tko ga je stekao našao je blago. Pravom prijatelju nema cijene niti se može izmjeriti njegova vrijednost” (Sir 6,14).

Svi znamo što prijateljstvo znači i zasigurno biste i sami najljepše epitete dodijelili imenici „prijatelj“. Isus Krist postavio je temelje prijateljstvu onoga trenutka kada je život dao za nas, za one koje ljubi. Žrtva kao izvor ljubavi, a onda i temelj prijateljstva – je prekrasna žrtva. Prijatelj prijatelju na raspolaganje ostavlja svoje vrijeme, savjet, strpljivost, osmijeh i zagrljaj. U prijateljstvu se susreću jedinstvo i zajedništvo, istina i radost, blagost i energija, osjećaji i djela. Sve one darove Duha Svetoga, Milostivi blagoslivlja i upotpunjuje u nama. Biblijski mudraci čak nevolju nazivaju samo kušnjom kojom se pravi prijatelji dokazuju. Rekli bismo da su onda prijateljstvo i ljubav u mnogo čemu slični, oboje nose mudrost potpunog altruizma i apsolutnog davanja za drugog čovjeka. Bez ljubavi nema prijateljstva, kao što ni prijateljstva nema bez ljubavi.
“Za čovjeka nema ništa svetije da želi, ništa korisnije da traži, ništa teže da pronađe, ništa slađe da nađe i iskusi, ništa plodnije da sačuva – od prijateljstva.”

Za darivanje Vaših prijatelja, Angellum Vam stoji na raspolaganju. Nadamo se da svojim prijateljima darujete prvenstveno utjehu, radost i veselje, a tek onda ono materijalno i simbolično – a za takve poklone, koji potpuno ujedinjuju Vaše osjećaje i nježnosti na fizički način – mi smo tu. Pogledajte sve raspoložive Angellum citate na platnu i darujte nam Vaše povjerenje. Citate pogledajte OVDJE.