Sigurno ste se barem jedanput zatekli kako maštate o svojim zarukama, vjenčanju ili o budućoj supružničkoj sreći u zajednici sa Vašom ženom vrsnom ili katoličkim muškarcem. A ako i niste, ne brinite, jer doći će i taj dan… 😉

Ipak, sklapanje ženidbe nije samo jedan dan, ono se mora živjeti svakoga dana ostatka naših života. Brak je doživotno predanje u savezu sklopljenim pred Bogom. A ima li veće milosti, ako brak sklopimo punim srcem i potpunim predanjem sa ljubljenom osobom, imajući Gospodina za svjedoka… Dakle, svetost ovoga sakramenta moramo živjeti svakoga dana i to na radostan način, a pogotovo u trenucima kušnje i kada osjetimo teret križa na svojim ramenima.

Kršćanska ženidba temelje gradi na stijeni otajstva Kristove ljubavi prema Crkvi. Kroz brak se jedino i najsvetije može živjeti u Stvoritelju i po Njemu – oslanjajući se na Krista koji daje snagu, dok Duh Sveti čini da ljubav zaručnika postane slika same Kristove ljubavi. Molimo da nam Dragi Bog udjeli milost razumijevanja, blagosti i radosti u odnosu prema drugome, da životom svjedočimo Kristovu ljubav i milost te da po ovome sakramentu ostvarimo i svoje spasenje.

A za sve trenutke kada Vašim dragim prijateljima mladencima želite darovati nešto drugačije i posebno – u trenucima kada želite da poklon bude simbol svetosti i bitnosti ovoga sakramenta – Angellum je i tu za Vas pripremio nešto, pogledajte OVDJE.